Полша и другите съседни държави на Беларус, които са членки на

...
Полша и другите съседни държави на Беларус, които са членки на
Коментари Харесай

Полша заплаши Беларус с едностранни санкции

Полша и другите прилежащи държави на Беларус, които са членки на Европейския съюз, може да наложат едностранно свои национални наказания против обособени беларуски длъжностни лица, в случай че това не направи Европейски Съюз. Това обяви министърът на външните работи на Полша Збигнев Рау пред публицисти в Будапеща, където имаше среща с унгарския си сътрудник Петер Сиярто.

" Ако не се стигне до въвеждане на такива наказания - приказваме за наказания против обособени длъжностни лица ва беларуската страна, то страните от нашия район преглеждат - приказвам за съседите на Беларус, които членуват в Европейски Съюз - въвеждане на национални наказания ", съобщи Рау, представен от полската осведомителна организация ПАП.

Той изрази също по този начин вяра, че Европейски Съюз ще наложи наказания на Беларус. При това подсети, че министрите на външните работи в Европейски Съюз още в края на август стигнаха до консенсус за това, че Европейски Съюз ще се стреми да наложи наказания на длъжностни лица в Беларус, които са виновни за фалшификациите на президентските избори в страната или за жестокото отношение към стачкуващите след тези избори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР